Hunde træning i Bramming

Vær kreativ i hundetræningen

DSC_2797Lørdag d. 7. Nov. 2015 havde Bramming Civile Hundefører besøg af Poul Bech.
Poul skulle undervise klubbens trænere og hundefører til konkurrencehunde.

Poul er pensioneret hundefører ved politiet og har mange års erfaring med træning af hunde http://www.e-pages.dk/dchff/81/fullpdf/ side 7.
Poul blev bl.a. kåret med årets politihund i 1998, hvor hans hund søgte og fandt spor i vand i en kriminalsag i Aalborg.

Dagen byd på både teoretisk undervisning og praktiske øvelser, samt krydret med fortællinger og billeder fra Pouls liv med hundearbejde.

Vi startede dagen med undervisning af hvalpe. Ja faktisk en drøftelse af hvad klubben kunne tilbyde inden køb af hvalp.
Der blev også undervist i træning af større hunde. Herunder spor, apportering, feltsøg og rundering.
Poul gjorde meget ud af at fortælle om kommunikationens betydning. Kommunikation som træner men så sandelig også som hundefører. Som han fortalte består kommunikation af, 7% det sagte ord og 83% kropssprog og toneleje i sproget.
Altså korte og klarer kommandoer. Vis din hund at du stoler og har tillid og vær nærværende.

Efter nogle timer skulle vi ud og lave praktiske øvelser. Her trænede vi bl.a. apportering, hvor genstanden var to metalrør med en kæde imellem. De fleste hunde var ikke begejstret for at apporterer den. Det var jo ikke ” den træpind med en klods i hver ende”
Vi fik også set hvordan man kan træne en hund med høj byttedrift. Efter bare 10 minutter var der markant forandring af hunden. Fra at være helt oppe i drift og halse når den så pøllen, til at hundefører kunne gå lige forbi pøllen, uden at hunden halsede eller ville bide ud efter den.
Til sidst sluttede vi af med at synge for vores hunde.

Nøgleord fra undervisningen var:

Din hund skal have tillid til dig
Stol på din hund og vis det med din krop Veksel øvelserne i hundetræningen Find nye genstande at træne med Find nye måder at træne på Intet er for skørt eller pinligt

DIN HUND VIL ELSKE DET!